Öar

Strax utanför Mae Phims strand finns underbara öar att upptäcka. De vackra vita sandstränderna med sitt kristallklara vatten gör dem till en del av paradiset. Beläget nära Mae Phim ligger ögruppen Koh Mun som består av tre öar, koh Mun Nai, Koh Mun Klang och Koh Mun Nork vilket betyder inre, mellan och yttre Munöarna. Dessa öar ligger cirka 2 km utanför Laem Mae Phim och båtresan dit tar ungefär 15 minuter. Öarna är definitivt värda ett besök då varje ö har en fantastisk sandstrand perfekt för lite mer privat solning och bad.
Koh Mun Nork ligger öster om Koh Samet och är en otroligt fridfull och lugn ö där du verkligen kan ta det lugnt för en stund. Med sin otroligt vit sandstrand och det härligt klara vattnet som lockar är det lätt att glömma bort verkligheten hemma i Sverige för ett tag. Här finns det även en restaurang tillgänglig för den som inte förberett någon matsäck på resan. Men om du är sugen på att göra mer på Koh Mun Nork än att bara ligga och lata dig på stranden så är vattnet perfekt att snorkla i. Vill du utforska ön lite mer finns det även kanoter att hyra som du kan paddla runt i. Men Koh Mun Nork är till för att koppla av, kanske med en bra bok i skuggan av ett träd.
Läs mer här: http://www.kookgiggstour.com/his_mun.php
Till höger om Mae Phim ligger Koh Talu, en av dessa orörda öar. Den är cirka 69 rai (110 400 m2 ) stor och större delen av ön består av tät djungel med höga klippor åt väster. Med sina kritvita stränder och det härligt blåa vattnet känns koh Talu som en paradisö. Här hittar du stränderna på öns östra och södra sida. Koh Talu är en perfekt plats för snorkling med sina vackra korallrev och det klara vattnet.  Ön består av ett överflöd av naturliga tillgångar. Klippan är urholkad (Talu) av havet och är döpt efter det.

Koh samet ligger till höger utanför Mae Phim, denna magnifika ö med kritvit sand och vajande palmer. Billigaste sättet att ta sig dit är att ta en songtaew från Strandvägen till Ban Phe (20 min) och därefter någon av lokalbåtarna från piren. Båten över kostar 100 baht tor och tar cirka 30 min över till ön. Songtaew går var 30.e minut till Ban Phe och kostar ca 30baht. Ni kan åka moppe till Supermarket i Pattana, därifrån kan ni hoppa på den blå Songtaewen.