Runtomkring

 

Utflykter att göra från MaePhim 

Kho Chamao – Khao Wong National Park
Den sista biten av orörd regnskog I Rayong ligger I Klaeng distriktet.
83,6 hektar med skog som inhyser, hävdas det, tiger, vilda elefanter och björn. Berg av kalksten, grottor, höga klippor, grönskande skogar och vattenfall. Under ett av vattenfallen kan du simma tillsammans med fridlysta karpfiskar.
Pha Sawan (Himlens klippa) är en magnifik utsiktsplats.
Khao Wong har flera än 30 grottor av vilka hälften är öppna för besökare.

Mangroveskogen Tung Prong Thong
För dig som är naturintresserad är detta en riktig upplevelse.Detta till ett utmärkt dagsutflykt om du är i Klaeng område. Denna plats erbjuder en promenad genom mangroveträsk, cirka 3 km på gångbroar. Det finns även möjlighet att fånga båtturer längs vägen vilket rekommenderas.

Classic Forrest Spa & Restaruant
Mycket trevlig och annorlunda restaurang med ett härligt spa som passar utmärkt att besökas innan man avnjuter en god middag i en mycket annorlunda miljö! Bör inte missas! www.tamnanpar.net

Sköldpaddeön
En heldag på sjön med Undiscovered Thailand. Båten går från piren i Mae Phim. På båten serveras mat och dryck, möjlighet till sol och bad från båten finns.  Ni får en guidad tur på sköldpaddeön som är under drottningen av Thailands omsorg. Där säkerställs sköldpaddornas fortplanting via diverse projekt, men förvänta dig inte att se vilda sköldpaddor på ön. 

Dykning/snorkling
Det finns flera arrangörer av snoklingsutflykter i området. De flesta kör turister till en eller flera av de mindre öarna öster om Koh Samet. Vill du dyka finns Rayog Dive Center som ligger bredvid Ton-Aor On the beach Resort and restaurang, coca-cola beach. 

Rayong Aquarium
Ett nytt akvarium ca fyra kilometer utanför Ban Phe som det satsats stora pengar på. Här kan man beskåda en stor variation av fisk och andra havskreaturer. Vid entrén finns det en pool där du kan titta på sköldpaddorna som simmar omkring. Väl värt ett besök!

Bada med delfiner!
Åk till Oasis Sea World utan för Chantaburi och bada med delfiner. Ta en taxi för 2500 Bath, 185 Bath inträde till parken med tillhörande show och 400 Bath ytterligare för att få 1 timmes bad och lek med delfiner! Länk till hemsidan för bilder, texten på thailändska dock: www.oasisseaworld.net
På vägen till eller från delfinbad finns möjlighet att stanna vid tempel, vattenfall eller kanske shoppingmall Robinson inne i Chantaburi.

Ridning
Finns i Muang, ett par kilometer väster om Ban Phe. Stallet heter: Slo Bunny.

Cabel Ride
Cirka 45 minuter från Mae Phim (Kao Yai Da) Svinga i trädtopparna, från plattform till plattform. En dag för att uppleva naturen från ett annat perspektiv, en dag i regnskogen kan du färdas mellan trädtopparna genom djungeln på Asiens längsta linbana. En adrenalinkick du sent kommer att glömma.
Här kan du boka

Golf
Läs mer om golf här